Kluby zdraví – Kvalita potravin – mléčné produkty
V úterý 16.4. byl opět na programu Klub zdraví a tentokrát byl ve znamení mléčných produktů, které ale často vůbec mléčné nebývají, i když se tak snaží tvářit. Přednášku připravil Ing. Pavel Böhm, MBA, který se již delší dobu zabývá kvalitou potravin a své znalosti čerpá především ze zahraničních vědeckých studií. Prezentace, kterou přednesla PhDr. Ellen Böhmová, se zaměřila především na 2 témata a sice: máslo, jeho druhy, kvalita a zpracování a druhým tématem byly sýry a to především sýry, které jsou sice z mléčné bílkoviny, ale jsou nekvalitní, vytvarovány ve formě a ztuženy a pak „analogové“ sýry, které již nemají žádnou mléčnou složku a nesmějí být ani nazývány sýry. Na závěr prezentace dostali účastníci praktické rady a doporučení, jak vybrat ty kvalitní a zdravější potraviny. Po přednášce bylo připraveno pohoštění ve znamení dvou salátů: zelného a cizrnového s celozrnným pečivem. Další setkání Klubu zdraví bude 7.5. od 18:00 hod. a PhDr. Ellen Böhmová si pro nás připraví přednášku o přírodních antibiotikách – česneku a cibuli. Všichni jste srdečně zváni!
Nejnovější komentáře