Předposlední setkání KZ před prázdninami patřilo cibuli a česneku
První květnové úterý patřilo opět setkání Klubu zdraví. Tentokrát byly na programu jedny z nejzdravějších plodin, které máme k dipozici: cibule a česnek a jejich vliv na zdraví člověka. Tématem nás provedla PhDr. Ellen Böhmová, která ve své prezentaci představila mnohé zdravotní účinky těchto plodin: antibiotické, antivirové, antioxidační, protinádorové, protizánětlivé, antiparazitální, protiplísňové a další.
Dá se bez nadsázky říci, že se jedná o přírodní všeléky, které nejen léčí, ale i dobře chutnají. Cibule a česnek jsou základem dobré kuchyně. Na závěr přednášky byla ochutnávka cibulového salátu, česnekové „pirátské“ pomazánky a nakrájené cibule s citrónem, která výborně chutná posypaná na chlebu s máslem. V úterý 21.5. byla tématem Klubu zdraví výroba zdravých tortill, písemný dokument z tohoto setkání je na cestě.
Nejnovější komentáře